UNITY IS STRENGTH
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 5:28 pm

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh alien
selaku orang baru kat forum TEC ni, hamba nk perkenal diri gop la..

Nama sebenar : Ameerul Hakeem
Username : malayneum
Jantina : lelaki sejati
Umur : 1X
No H/P : 017-9790557
E-Mel : malayneum7 [at] yahoo.com
Ym / Msn ID : sama spt di atas
Negeri Asal : Terengganu
Tempat tinggal : Chendering, K.T
No Plet / Warna Kuda : TAQ 1777 / Hitam emas (dulu hijau)
Jangka masa pernah menunggang Elegan : 0 tahun, sbb takde Elegan lol!

Ucapan perkenalan kepada Kawan-kawan baru anda di TEC-Online :

Selaku wakil TLRC kat TEC ni, ambe nak ucapkan salam perkenalan dari kami, Terengganu LC Riders Community. hajat di hati nak wujudkan hubungan yg lebih mesra dengan team TEC dan jugok merapatkan hubungan sesama komuniti riders dlm membentuk komuniti permotoran yg sihat. terima kasih buat abg mammuu yang jemput ambe join forum ni. forumer semua juga dijemput utk memeriahkan forum kami, klik sini. Tapi maaflah forum kami suram sikit, sbb baru dibuka dalam seminggu ni
alien

Sedikit pengenalan tentang TLRC :



Terengganu LC Riders Community diasaskan dari komuniti 135LC terbesar di Malaysia iaitu King Of Moped 135 (KOM135). Wujudnya TLRC ini adalah hasil usaha kesepakatan ahli-ahli KOM135 yg berasal dari Terengganu utk menyatukan pemilik Yamaha 135LC di negeri ini. Penubuhan TLRC adalah utk memperluaskan komuniti KOM135 di negeri Terengganu di samping memeriahkan dunia permotoran di negeri Terengganu. Kami menyokong 100% segala aktiviti-aktiviti sihat juga menerapkan nilai-nilai persahabatan dan saling berkongsi pendapat beserta ilmu pengetahuan berguna. TLRC teramat menekankan satu matlamat utama iatu menjadi satu komuniti bermotor yg bersih dan bebas dari gejala-gejala tidak sihat seperti jenayah dan lumba haram.

Sekiam, salam perkenalan buat warga forum TEC dr ambe selaku wakil TLRC. cheers

WE'RE NOT JUST BIKERS, BUT WE'RE BROTHERS
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 7:24 pm

salam knal ....wahhhhh TLRC ada join....
afro afro afro afro afro afro
saya ingin bertanya,adakah TLRC nie club LC waktu ketika dulu atau wajah2 baru??
adakah port lepak korang di belakang A&w?
Back to top Go down
gabanz
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 820
Age : 34
Location : manir
Registration date : 2008-12-19

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 8:50 pm

salam perkenalan & selamat datang ke forum TEC

_________________


"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang
dari semangat yang tidak pernah mengalah."
Back to top Go down
View user profile
bud92
MEDIA
MEDIA


Male
Number of posts : 2468
Registration date : 2008-12-19

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 10:41 pm

Salam... selamat berkenalan dan selamat berforum ! Salam 1 Malaysia buat malayneum !

TWO WHEELS ARE BROTHERS !!!!!

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Last edited by bud92 on Tue Sep 01, 2009 10:53 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 10:52 pm

Izz@t wrote:
salam knal ....wahhhhh TLRC ada join....
afro afro afro afro afro afro
saya ingin bertanya,adakah TLRC nie club LC waktu ketika dulu atau wajah2 baru??
adakah port lepak korang di belakang A&w?

huhuhu.. kelab LC kat KT ni saje setau ambe ade 3,
jadi hok mane se hok 'ketika dulu' tuh? lol!
berkenaan port lepak tu, yer betull..
sbenarnya tuh port sementara je, port utama masih tepi stage pantai alien alien

anyway salam kenal gak buat izzat alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 10:53 pm

gabanz wrote:
salam perkenalan & selamat datang ke forum TEC

salam perkenalan, terima kasih sbb sudi terima alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 10:54 pm

bud92 wrote:
Salam... selamat berkenalan dan selamat berforum ! Salam 1 Malaysia buat malayneum !

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

hehehe... salam 1 Malaysia jua buat semua forumer.

p/s : pelik smacam je op dengor kat tv sebut salam 1 Malaysia Laughing
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 11:20 pm

kelab lc terengganu waser2..yg diasas oleh apa nama xingat dah...last2 dipegang oleh ayie KENT...
yg masa Petronas Cubprix 2008 ada eskot p petronas cubprix ke stadium tue??ramai2..Lc campur dgn scooter yamaha...bleh baju yamaha free.. Smile
Back to top Go down
bud92
MEDIA
MEDIA


Male
Number of posts : 2468
Registration date : 2008-12-19

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 11:21 pm

malayneum wrote:


hehehe... salam 1 Malaysia jua buat semua forumer.

p/s : pelik smacam je op dengor kat tv sebut salam 1 Malaysia Laughing

baru-baru je rase pelik..... pahtu dak pe ar....!
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Tue Sep 01, 2009 11:32 pm

Izz@t wrote:
kelab lc terengganu waser2..yg diasas oleh apa nama xingat dah...last2 dipegang oleh ayie KENT...
yg masa Petronas Cubprix 2008 ada eskot p petronas cubprix ke stadium tue??ramai2..Lc campur dgn scooter yamaha...bleh baju yamaha free.. Smile

owh.. yg dulu pakai sticker street styler putih tuh ke? yg last leader dia nama amir budak losong? kalau yg tuh bukan la.
grup kami ni, grup yg join konvoi pegi cubprix kt stadium bulan 5 baru2 ni.. alien
yg tuh pun campur2 gak LC, lagenda (mylamoc) ngan scoot, pun dapat baju yamaha biru tu Basketball
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:30 am

malayneum wrote:
Izz@t wrote:
kelab lc terengganu waser2..yg diasas oleh apa nama xingat dah...last2 dipegang oleh ayie KENT...
yg masa Petronas Cubprix 2008 ada eskot p petronas cubprix ke stadium tue??ramai2..Lc campur dgn scooter yamaha...bleh baju yamaha free.. Smile

owh.. yg dulu pakai sticker street styler putih tuh ke? yg last leader dia nama amir budak losong? kalau yg tuh bukan la.
grup kami ni, grup yg join konvoi pegi cubprix kt stadium bulan 5 baru2 ni.. alien
yg tuh pun campur2 gak LC, lagenda (mylamoc) ngan scoot, pun dapat baju yamaha biru tu Basketball

bereh2..kalu ada saing2 paka nouvo lc..contact2 lah saya k...hehehe..
nak wat ramai nouvo lc kat ganu nie...isyaallah... Very Happy
Back to top Go down
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:45 am

Izz@t wrote:

bereh2..kalu ada saing2 paka nouvo lc..contact2 lah saya k...hehehe..
nak wat ramai nouvo lc kat ganu nie...isyaallah... Very Happy

bereh bro.. hehe.. kalo nmpk LC plet cam kat atas tuh kasi tegur2 la ye..
slalu gak nmpk scoot bro kat bandar.. hehehe alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:51 am

ala..lagi pun skrang dah solo riders...hehehe... Neutral
Back to top Go down
MaMmUu
Ahli Muker Tuler..
Ahli Muker Tuler..


Male
Number of posts : 6258
Age : 47
Location : Gong Badak
Registration date : 2009-01-04

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 9:25 am

BUAT MALAYNEUM...



Salam Persahabatan.Salam Ukhuwwah.Salam 1 Malaysia.
Ahlan Wasahlan.Welcome.Selamat Datang ke Forum TEC.
Semoga anda beroleh manfaat berguna di sini.
Sama2 lah kita berkongsi ilmu & pengalaman...



Two Wheels Are Brothers...TEC FOR ALL.


_________________
Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari...Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat...
Puas kita menangis,mencari di manakah matahari !Rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI YANG INDAH..."

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang bermanafaat bagi manusia dan seburuk manusia orang yang membahayakan manusia"
Back to top Go down
View user profile
MaMmUu
Ahli Muker Tuler..
Ahli Muker Tuler..


Male
Number of posts : 6258
Age : 47
Location : Gong Badak
Registration date : 2009-01-04

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 9:40 am

terima kasih malayneum krn menyahut seruan mammuu...

semoga kita akan bersatu tanpa mengira jenama motor...tanpa mengira cc motor dll kerana two wheels are brothers.
juga harap2 kita dapat merancang program@aktiviti bersama satu hari nanti.

bertambah-tambahlah meriah bila kita dapat berkumpul bersama-sama nanti.

kalau TLRC buat apa2 program bagitahulah TEC...lau free,kita pakat2 join.begitu jugak kalau TEC buat program,kita akan maklumlah TLRC.

_________________
Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari...Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat...
Puas kita menangis,mencari di manakah matahari !Rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI YANG INDAH..."

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang bermanafaat bagi manusia dan seburuk manusia orang yang membahayakan manusia"
Back to top Go down
View user profile
MaMmUu
Ahli Muker Tuler..
Ahli Muker Tuler..


Male
Number of posts : 6258
Age : 47
Location : Gong Badak
Registration date : 2009-01-04

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 9:45 am



" hajat di hati nak wujudkan hubungan yg lebih mesra dengan team TEC dan jugok merapatkan hubungan sesama komuniti riders dlm membentuk komuniti permotoran yg sihat."


_________________
Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari...Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat...
Puas kita menangis,mencari di manakah matahari !Rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI YANG INDAH..."

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang bermanafaat bagi manusia dan seburuk manusia orang yang membahayakan manusia"
Back to top Go down
View user profile
ameruldaniel
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 207
Age : 36
Location : LEMBAH BIDONG
Registration date : 2009-06-29

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:25 pm

...welkam bro2 seme... makin meriahla forum kite ni nampak gayenye... kalau blh buat program ramai2 mst lg seronottt... cayelah bro...!!!! Surprised
Back to top Go down
View user profile
MaMmUu
Ahli Muker Tuler..
Ahli Muker Tuler..


Male
Number of posts : 6258
Age : 47
Location : Gong Badak
Registration date : 2009-01-04

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:36 pm

ameruldaniel wrote:
...welkam bro2 seme... makin meriahla forum kite ni nampak gayenye... kalau blh buat program ramai2 mst lg seronottt... cayelah bro...!!!! Surprised

deme tu senyap tupah towwww..jap2 ada mek ni,jarang2 doh kuar.hantor wakil jer...apa barang boh?

_________________
Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari...Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat...
Puas kita menangis,mencari di manakah matahari !Rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI YANG INDAH..."

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang bermanafaat bagi manusia dan seburuk manusia orang yang membahayakan manusia"
Back to top Go down
View user profile
ameruldaniel
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 207
Age : 36
Location : LEMBAH BIDONG
Registration date : 2009-06-29

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 12:48 pm

...har! har! har!... sorry bro... mmg spoil sikitla lening... bile anok bini ade ni nk kuor pn payoh... huhuhuhu... spoil betul....
Back to top Go down
View user profile
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 4:49 pm

denang69 wrote:
terima kasih malayneum krn menyahut seruan mammuu...

semoga kita akan bersatu tanpa mengira jenama motor...tanpa mengira cc motor dll kerana two wheels are brothers.
juga harap2 kita dapat merancang program@aktiviti bersama satu hari nanti.

bertambah-tambahlah meriah bila kita dapat berkumpul bersama-sama nanti.

kalau TLRC buat apa2 program bagitahulah TEC...lau free,kita pakat2 join.begitu jugak kalau TEC buat program,kita akan maklumlah TLRC.

huhu.. sama2 bang.. ambe pung mmg pesen suka merayap kt forum2 ni alien

hajat kami TLRC pung kalu buleh mmg nok cuba link dengan kelab2 lain, kang kalu jumpe tengoh jalan buleh la tegur2.
insya-Allah bang, suatu hari nnt bertemu jugak kite.. cheers
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Wed Sep 02, 2009 4:50 pm

ameruldaniel wrote:
...welkam bro2 seme... makin meriahla forum kite ni nampak gayenye... kalau blh buat program ramai2 mst lg seronottt... cayelah bro...!!!! Surprised

hehe.. thanks sbb sudi sambut kedatangan ambe alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
MaMmUu
Ahli Muker Tuler..
Ahli Muker Tuler..


Male
Number of posts : 6258
Age : 47
Location : Gong Badak
Registration date : 2009-01-04

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Thu Sep 03, 2009 1:06 pm

ikang di laut asam di darat...
akhirnya bertemu jua dalam kuali...

don't worry...Insya Allah kita pasti berjumpa nanti.

_________________
Kadangkala ALLAH hilangkan sekejap matahari...Kemudian DIA datangkan pula guruh & kilat...
Puas kita menangis,mencari di manakah matahari !Rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI YANG INDAH..."

"Sebaik-baik manusia adalah orang yang bermanafaat bagi manusia dan seburuk manusia orang yang membahayakan manusia"
Back to top Go down
View user profile
cgmulia
Jaga forum
Jaga forum


Male
Number of posts : 1277
Age : 38
Location : tun telanai / lembah bidong
Registration date : 2008-12-19

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Thu Sep 03, 2009 6:12 pm

welkam tu tec.....

ajok saing2 masuk... memeriahkn 2-2 forum

_________________




TERENGGANU ELEGAN RIDERS- FOREVER...
Back to top Go down
View user profile http://www.cgmulia.com
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Thu Sep 03, 2009 7:18 pm

denang69 wrote:
ikang di laut asam di darat...
akhirnya bertemu jua dalam kuali...

don't worry...Insya Allah kita pasti berjumpa nanti.

elegan beranok kat gurun,
LC tubek dari sg buloh,
kat jalan raya bertemu jua alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
malayneum
Ahli Aktif
Ahli Aktif


Male
Number of posts : 142
Location : the place where nature embraces heritage
Registration date : 2009-09-01

PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Thu Sep 03, 2009 7:20 pm

cgmulia wrote:
welkam tu tec.....

ajok saing2 masuk... memeriahkn 2-2 forum

insya-Allah cekgu..

p/s : bakpe ambe rase ambe cam knal je cikgu ni.. alien
Back to top Go down
View user profile http://tlrc.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)   Today at 4:48 pm

Back to top Go down
 
Salam Kenal dari Terengganu LC Riders Community (TLRC)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» new riders in hurricane wv
» Monasterevin Community Games Win
» Quadcrew Riders New years Ride
» Riders Discount
» GunRunner from Southern RZR Riders

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Darul Iman Scooter Club :: Kenal-kenal di DISC-
Jump to: